reisverhalen

www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website reisverhalen (en duiken in Antwerpen - Deurne)


pictures fotos reizen

Duikplaatsen Bohol Filippijnen

onderwaterleven duiken reizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van de Filippijnen, Cebu, Negros en Bohol met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage adc diving antwerpen deurne activiteiten waar leren duiken antwerpen deurne kalender duiken meteo duiken goes zeeland oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren duiken antwerpen deurne pictures duiken reizen duikdocumenten links duiken contact leren duiken antwerpen deurne


Duikplaatsen Bohol - Filippijnen
Filippijnen bohol duikplaatsenGa terug naar de hoofdpagina van de FilippijnenLees ook het reisverhaal van de Filippijnen, Cebu, Negros, Bohol e.a. nuttige info over de Filippijnen.Omschrijving van de duiken en duikplaatsen in de Filippijnen - Bohol:Duiken op Balicasag Island, duikplaats Divers Heaven 2*


Divers Heaven is duiken op verschillende profielen. Je start boven koraal en zand. Vervolgens duiken we op een drop-off tot 32m diepte omdat daar een redelijk grote witte frogfish zijn vaste stek heeft. 40m. kan hier gemakkelijk worden gehaald, maar de bodem wordt op deze diepte terug zacht schuin afhellend. Op de drop-off is helaas niet veel koraal te zien en ook de vis is hier vrij pover. Toch was er een peackok tile shrimp te vinden, die gewillig voor de foto poseerde. Het duiken eindigt op een bodem met zeegras en zacht koraal, waar zes groene schilpadden van het zeegras aan het smullen zijn. Ook een leaf scorpion fish laat zich nog van zijn beste zijde fotograferen. Het zicht bedroeg15m.

Duiken op Balicasag Island, duikplaats Cathedral 2*


Cathedral heeft op de drop-off enkele schuine overhellingen en inkepingen. Omdat er een zandplateau met zeegras was, hebben we hier ook vijf groene schildpadden gezien, waarvan eentje echt een kanjer was van minstens 1,2 m. lang. Verder zijn tijdens deze duik drie frogfish, twee white leaf scorpion fish en een oerang oetang krab noemenswaardig. Maar over het algemeen is de aanwezigheid van vis of ander leven eerder pover te noemen. Het zicht bedroeg 12m. en er zaten ook veel zweefdeeltjes in het water.

Duiken op Balicasag Island, duikplaats Black Forest 3*


Bij Black Forest start het duiken op een vrij vlakke bodem met redelijk veel koraal, zacht koraal en rifvisjes, gevolgd door een kleine dorp-off. 30m is een haalbare diepte, maar op sommige stukken van de drop-off bedroeg het niveauverschil tussen het plateau en de bodem slechts 10m. Bij stroming vallen hier scholen jackfishes te bewonderen. Het duiken eindigt op koraal, zand en gras. Op het ondiepe koraal waren zeer veel rifvisjes aanwezig, wat beweging in het water teweeg bracht. Het zicht bedroeg 12m en er waren veel zweefdeeltjes in het water aanwezig.

Doljo Point start 2* nadien 3*


Het duiken op Doljo Point start op een zandplateau zonder zeegras en op de rand van de drop-off, waar zich een beetje zacht koraal begint te vormen. Na 5 minuten werd het duiken gelukkig beter en was er veel meer leven en koraal te zien. Ook mooi was een fan die in de diepte staat en waar veel visjes in en rond zwemmen. Het einde van de duik was speciaal. We bevonden ons op een zandplateau die volledig bedekt was met zeegras en we zagen ook veel pinneacles die volledig bedekt waren met koraal en werden omgeven door honderden rifvisjes. Het leek een aangelegde tuin die een uniek en mooi schouwspel opleverde. De diepte bedroeg 35m en het zicht was 15m. Op Doljo Point was het water ook een graad warmer dan op de andere duikplaatsen in de Filippijnen en bedroeg 29 graden Celcius.

Gok-ang 2*


Gok-ang is een hellende plaat met koraal en een kleine drop-off. We werden gestuwd door een zachte stroming zodat we zonder enige inspanning konden duiken. Enkele frogfishes lieten zich goed fotograferen, net zoals enkele macro diertjes. De diepte bedroeg 25m en tijdens het middaguur hadden we een zicht van 12m.

Kalipayan 1* eigenlijk 0*


Duiken op Kalipayan is af te raden! Het duiken start op een zandplateau en er is op de rand een schuine helling naar 25m. Er is zeer weinig koraal of onderwaterleven te bespeuren. Een grote gele frogfish was gelukkig wel van de partij, maar voor de rest was er weinig boeiends te beleven. Het duiken was eerst tegen stroomrichting om nadien met de stroming terug naar de boot te driften. Hopeloze aanpak die enkel ademgas verbruikte en niets leuks opleverde. Het zicht tijdens het duiken was beperkt tot 10m, dat vermoedelijk werd veroorzaakt door het felle zonlicht.

Atlantis 1*


Bij Atlantis duiken we op een schuin afhellende zandbodem. Het duiken ging tot 30m. om naar muck dive diertjes te zoeken zoals de flamboyant cuttlefish, frogfish, gevleugeld paard (Pegasus), ghost pipefish en draak scorpioenvis. We hebben enkel de frogfish en Pegasus gezien. Wanneer we verder duiken, bereiken we een drop-off met een mooie, ruwe rotsformatie, maar helaas weinig koraal en leven. Het zicht tijdens het duiken bedroeg 15m en er waren veel stofdeeltjes in het water aanwezig.

PPB 1*


We duiken hier op een zandplateau met op de rand een vrij ondiepe drop-off. Een frogfish, enkele schorpioenenvissen en een orang-oetang krab waren de meest indrukwekkendste beestjes tijdens deze duik. Het zicht tijdens het duiken bedroeg 15m en er waren veel stofdeeltjes in het water aanwezig.

Garden Eel 1*


Op Garden Eel start het duiken op een zandplateau met daarnaast een drop-off van 20m. diepte, waar op de bodem massa's brokstukken van kapot koraal liggen. De naam Garden Eel is echter overdreven want het is eerder een heuveltje met garden eels. Een electric clam, enkele nudibranches, peacock scrimps, een porseleinkrab en een schooltje snappers waren de highlights van deze duikplaats. Het zicht tijdens het duiken bedroeg 8m. De zon was vermoedelijk ook één van de medeoorzaken van de extra mistvorming in het water tijdens de latere namiddaguren. Er waren ook veel stofdeeltjes in het water aanwezig.


Pictures - foto's reizen een naar de Filippijnen, Cebu, Negros en Boholfoto's pictures reizen;foto's pictures reizen;


Pictures - foto's slideshow, reizen een naar de Filippijnen, Cebu, Negros en BoholPictures - foto's duiken in de Filippijnen - Cebu, Moalboal

Pictures - foto's duiken in de Filippijnen - Oslob walvishaai - whale shark

Pictures - foto's duiken in de Filippijnen - Negros deel 1

Pictures - foto's duiken in de Filippijnen - Negros deel 2

Pictures - foto's duiken in de Filippijnen - Bohol deel 1

Pictures - foto's duiken in de Filippijnen - Bohol deel 2Lees ook de andere duikreisverhalen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne