antwerpen_deurne_adc_leren_duiken

www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpen

Belize half Moon caye in de Caribbean Sea

onderwaterleven duiken reizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van Belize, duiken in de Caribische zee en de Maya ruïnes met je vrienden op Facebook

banner_adc_diving_leren_duiken_antwerpen_deurne
homepage_adc_diving_antwerpen_deurne activiteiten waar_leren_duiken_antwerpen_deurne kalender_duiken meteo_duiken_goes_zeeland_oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren_duiken_antwerpen_deurne pictures_duiken_reizen duikdocumenten links_duiken contact_leren_duiken_antwerpen_deurne


Pictures - foto's Belize half Moon caye in het Lighthouse Reef van de Caribbean Sea


Pictures - foto's Belize half Moon caye in het Lighthouse Reef van de Caribbean Sea
Op het Lighthouse Reef Atoll in Belize ligt het eiland Half Moon Caye wat een ideale locatie om te duiken of snorkelen. Het eiland Half Moon Caye ligt 90 km ten zuidoosten van Belize City en is opgesplitst in twee delen. Het ene deel bestaat uit een dicht bosachtig gebied en het tweede deel uit een paradijselijk strand met wit zand en palmbomen. Er is een toeristencentrum, een picknick plaats en aantal wandelpaden door het bos. Half Moon Caye was het eerste beschermde natuur reservaat in Belize (sinds 1928) en het eerste maritieme reservaat in heel Centraal Amerika.

Op Half Moon Caye is tevens een broedplaats terug te vinden van de beschermde Red-footed Booby vogels, die ter plaatste een populatie kent van ongeveer 4000 broedende vogels. Half Moon Caye is voor de Red-footed Booby de enige geschikte broedplaats in de West Caribbean. De Red-footed Booby is een wit gekleurde vogel met zwarte rand aan hun vleugels, een blauwe bek en rode poten. Ze vangen al duikend (inkt)vis die ze meestal meteen inslikken voordat ze wegvliegen. Om de Red-footed Booby vogels niet te storen en ze goed te kunnen observeren is er een uitkijkpost gebouwd die tot boven de bomen uitsteekt. Je kan er prachtige foto's van deze broedende Red-footed Booby vogels maken.

Op dezelfde broedplaats op Half Moon Caye Island zijn ook de Magnificent Frigatebirds terug te vinden. Ter hoogte van hun keel hebben deze grote zwarte vogels een soort van rode zak hangen, die helemaal als een ballon wordt opgeblazen wanneer ze op hun nest zitten. De Magnificent Frigatebirds vallen de kleinere Red-footed Booby soms aan in de hoop dat deze laatste zijn vers gevangen maaltijd aan hen afstaat. Dit gedrag wordt ook wel kloptoparasitime genoemd.

Verder vind je op Half Moon Caye Island hagedissen, leguanen, rode en blauwe krabben, pelikanen, reigers, enz. Ook zijn er twee zeer speciale soorten van gekko's te vinden op Half Moon Caye Island. De leaf-toed gekko en allison's anole gekko zijn van bijzonder belang vanwege hun zeer beperkte verspreiding. De leaf-toed gekko, ook wel bekend als de Belize atol gekko, is zelfs een endemische soort in Belize. Dit betekent dat de leaf-toed gekko nergens anders in de wereld kan gevonden worden.

De schildpadsoorten Caretta en Hawksbill staan allebei op de lijst van bedreigde dieren. De Caretta en de Hawksbill schildpadden komen op Half Moon Caye Island hun eieren leggen op het zuidelijke zandstrand. De Hawksbill schildpad wordt vooral gevangen om er allerlei zaken mee te vervaardigen zoals juwelen, e.a. Verder wordt op zowel de Caretta als de Hawksbill gejaagd omwille van hun vlees.

Het eiland Half Moon Caye is eenvoudig te bereiken met georganiseerde boottrips vanuit San Pedro, Caye Caulker en Belize City. Ook zijn er enkele operator die trips aanbieden met een overnachting.


Lees ook het duikreisverslag van Belize, Caribbean Sea e.a. nuttige info over Belize.pictures fotos duikenpictures fotos duikenPictures - foto's duiken in Belize, de Caribbean Sea


Duiken op Night Watch, Rick's Place en Aquarium in het Lighthouse reef van Belize
Duiken op Blue Hole, Painted Wall en nachtduik in Painted Wall in het Lighthouse reef van Belize
Duiken op Roller Coaster, Play Ground en Broken reef in het Lighthouse reef van Belize
Duiken op Canyon en Night Watch in het Lighthouse reef van Belize
Duiken op Deep Moon, Wall Half Moon Caye en Broken reef of Quebrada in het Lighthouse reef van Belize


Movies duiken in Belize, de Caribbean Sea


Movies duiken in het Lighthouse reef van Belize, Caribbean Sea


Pictures - foto's Maya ruïnes in Belize en Guatemala


Altun Ha in Belize
Cahal Pech in Belize, San Ignacio
Caracol met Caana in Belize, San Ignacio
Tikal en Flores in Guatemala
Xunantunich met El Castillo in Belize, San Ignacio


Pictures - foto's jungle tours in Belize


Monkey River tour, met vertrek vanuit Placencia in Belize
Cockscomb Jaguar jungle tour, met vertrek vanuit Placencia in Belize


Pictures - foto's Long Caye op Lighthouse Reef in de Caribbean Sea


Long Caye op Lighthouse Reef in Belize

Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne .

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne