Pictures - foto's helmduiken in de put van Ekeren in het recreatiegebied Muisbroek:


first | previous | next | last | home

pictures duiken in de put van Ekeren
3 of 20


Homepage pictures - foto's helmduiken in de Put van EkerenLeren helmduiken in de put van Ekeren - Antwerpen recreatiedomein muisbroek


Helmduiken met bijhorende materiaal en duikuitrusting is uniek voor een sportduiker. Een duikhelm is zeer duur, zeer zwaar en je hebt een heel team nodig om te kunnen duiken. Sportduikers komen met helmduiken bijna nooit in aanraking omdat er zeer speciale vereisten, een specifieke voorbereiding en een heel team deskundigen nodig zijn om te kunnen helmduiken. Helmduiken is bij het beroepsduiken wel een veel gebruikte duikuitrusting omdat communicatie, ademautonomie en het vermijden van contaminatie met water hierbij belangrijk zijn.

Helmduiken spreekt tot de verbeelding van wie er nog nooit mee in aanraking is geweest of mee heeft gedoken. Daarom is ADC Diving met een beroepsduikorganisatie en met een tijdelijke toestemming van de duikverzekering gaan helmduiken in de put van Ekeren van het recreatiedomein Muisbroek te Antwerpen.

Alle duikmateriaal en bijbehorende pompinstallatie voor de luchtbevoorrading dat gebruikt wordt bij het helmduiken, is in originele, zuivere, goed onderhouden en werkende staat. De duikhelm is bovendien uitgerust met een communicatie systeem. Via een navelstreng is de helmduiker verbonden met de teamduikleider aan de oppervlakte. De helmduiker kan zo met de teamduikleider communiceren. Tevens gaat de luchttoevoer voor de helmduiker ook door deze navelstreng. In geval van haperingen en omdat de helmduiker zijn helm niet zomaar kan afzetten, is een lucht back-up systeem nodig. Een helmduiker heeft ook steeds een reserve duikfles van een 10l perslucht bij. Deze reserve duikfles kan in geval van nood de luchttoevoer van de pompinstallatie vervangen. Zo kan de helmduiker bij mankementen zichzelf in veiligheid brengen, zonder bevoorrading van lucht van de oppervlakte via de navelstreng. Soms wordt de navelstreng ook in combinatie met een speciaal duikpak gebruikt om de helmduiker warm te houden in extreme koude waters, waar de helmduiker lange tijd moet verblijven.Lees ook de ADC Diving duiken Antwerpen - Deurne duikreisverslagen en bekijk de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap

Voor je gaat duiken, bekijk eerst de Meteo van de Oosterschelde die je door ADC Diving duiken Antwerpen - Deurne wordt aangeboden.

ADC Diving duiken Antwerpen - Deurne heeft heel wat documenten, oefeningen en instructies om te duiken gemaakt

Ga terug naar de homepagina van ADC Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne