Pictures leren duiken in de put van Ekeren in het recreatiegebied Muisbroek te Antwerpen:


first | previous | next | last | home
pictures duiken in de put van Ekeren
21 of 21


Meer pictures - foto's over leren duiken in de Put van Ekeren - Antwerpen, recreatiedomein muisbroek

Homepage van duiken in de put van Ekeren te Antwerpen recreatiegebied Muisbroek

IJsduiken in de put van Ekeren met organisatieverslag en pictures - foto's

Helmduiken in de put van Ekeren te AntwerpenLeren duiken in de put van Ekeren - Antwerpen recreatiedomein muisbroek:


De put van Ekeren is een zeer geschikte plaats in Antwerpen - Ekeren om te leren duiken. Heel veel duikers van Antwerpen ven de duikorganisaties van o.a. AVOS, CMAS, NELOS e.a. duikscholen uit de omgeving hebben er dan ook hun eerste duiken gedaan. Het zicht is in de put van Ekeren te antwerpen meestal vrij behoorlijk en er is geen stroming waar tijdens het duiken rekening mee meoet worden gehouden. Het is tevens een ideale plaats voor oefeningen en bepaalde openwaterproeven te doen. Bij slecht weer (wind) is het een goed alternatief om te gaan duiken. Nachtduiken zijn er zonder aanvraag en toelating van AVOS niet toegestaan. Om hier te mogen duiken moet je in het bezit zijn van een vergunning.


Fauna en flora in de put van Ekeren - Antwerpen, recreatiedomein muisbroek:


De vijver van Ekeren - Antwerpen herbergt een groot aantal vissen zoals blankvoorn, karper, baars, paling, snoek en modderkruiper. Ook rivierkreeftjes en zoetwatermosseltjes zijn aanwezig. Verder is de put van Ekeren te Antwerpen gekend voor zijn rijkdom aan fossiele zeeschelpen.

De randen van de duikplaats zijn in de zomermaanden mooi begroeid. Je kan er tijdens het duiken tussen de planten kleine scholen visjes tegenkomen, die er hun bescherming tussen zoeken. Kijk goed uit, want je gaat tussen de planten regelmatig een snoek beweegloos zien hangen. Als je geluk hebt en de snoek ziet een prooi voorbijkomen, die hij denkt te kunnen verschalken, schiet hij weg. Dit is een pracht spectakel. Vanaf augustus - september is het onderwaterleven hier op het toppunt en zelfs voor een ervaren duiker de moeite.Lees ook de ADC Diving duiken Antwerpen - Deurne duikreisverslagen en bekijk de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap

Voor je gaat duiken, bekijk eerst de Meteo van de Oosterschelde die je door ADC Diving duiken Antwerpen - Deurne wordt aangeboden.

ADC Diving duiken Antwerpen - Deurne heeft heel wat documenten, oefeningen en instructies om te duiken gemaakt

Ga terug naar de homepagina van ADC Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne