antwerpen_deurne_adc_leren_duiken

www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpen

duikreizen, reisverhalen, duiken, foto's - pictures en movies

onderwaterleven duiken reizen
banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage_adc_diving_antwerpen_deurne activiteiten waar_leren_duiken_antwerpen_deurne kalender_duiken meteo_duiken_goes_zeeland_oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren_duiken_antwerpen_deurne pictures_duiken_reizen duikdocumenten links_duiken contact_leren_duiken_antwerpen_deurne


Duiken, reizen, reisverhalen, foto's - pictures van ADC scuba Diving Antwerpen - DeurneIn de loop der jaren maakte ADC scuba Diving Duiken Antwerpen - Deurne verschillende duikreizen met bijhorende reisverhalen. We zijn reeds gaan duiken in de Azoren - Portugal, Spanje, Zuid Frankrijk, Jordanië, Egypte, Marsa Alam, El Gouna en Sharm El Sheik. Reizen naar Spanje en Zuid Frankrijk kan je van Antwerpen - Deurne met de wagen of met het vliegtuig gaan. Om te duiken in de Azoren, Egypte en Jordanië ga je met het vliegtuig.

Natuurlijk mogen van de verre duikreizen ook de reisverhalen niet ontbreken. ADC scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne is dan ook reeds gaan duiken in Socorro, San Benedicto en Roca Partida in Mexico, Jupiter - Florida in de USA, Maleisie Borneo op Sipadan, Zuid-Afrika, de Malediven, Costa Rica, de Filippijnen op Cebu, Bohol en Negros, Belize, Thailand, Phuket, Indonesië, Bali, Sulawesi met de beroemde duikplaatsen Bunaken, Bangka, Lembeh Strait en Manado, Mexico, Baja California La Paz, Bonaire, de Nederlandse Antillen, de Filippijnen, Puerto Galera en andere verre landen.

Je zal je afvragen waarom ADC scuba Diving duiken Antwerpen Deurne zo'n verre duikreizen maakt? Het antwoord is eenvoudig: een andere temperatuur, zon, stroming, diepte, bodemstructuur, e.a. zorgen voor een ander biotoop. Wil je meer van al dat mooi onderwater ontdekken, dan zal je verdere duikreizen moeten maken.

Bekijk hieronder de reizen met vele bijhorende foto's - pictures en lees de reisverhalen van ADC scuba Diving duiken Antwerpen Deurne. Klik voor de reisverhalen met bijhorende foto's - pictures op de witte links onder de foto banner of op de blauwe landtitel.

ADC scuba Diving duiken Antwerpen Deurne tracht steeds z'n goed mogelijke reisverhalen maken van zijn duikreizen. De duikplaatsen worden beschreven Er zijn veel foto's - pictures van zowel onder water als het landschap te bewonderen. In de reisverhalen staan adviseringen voor de duikreizen, duiken, duikgeneeskunde zoals de hyperbare centra, noodnummers, elektriciteit, e.a. Kijk de links en gegevens naar de hyperbare centra en hospitalen steeds na, voor je gaat op reis vertrekt. Mochten er wijzigingen zijn, contacteer dan de webmaster van ADC scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne aub.

Een samenvatting van de duikreizen met bijhorende reisverhalen en een waaier van mooie foto's - pictures en movies van de duiken en het landschap vind je hieronder. De recentste reisverhalen van de duikreizen op onze lijst, moeten soms nog worden gepubliceerd. Dus een reden om deze webpagina met duikreizen, reisverhalen, foto's - pictures en movies, meermaals per jaar te bezoeken. Ben je terug van een gelijkaardige duikreis, kijk dan nog eens naar de foto's - pictures op onze ADC scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne website. Door het bekijken van de daar genomen foto's - pictures, kan je even terug dromen van de reis.

Ook de lokale foto's - pictures van de duiken in België en Nederland mogen niet ontbreken. Van onze wateren vind je hier een mooie reeks foto's - pictures en filmpjes van het onderwaterleven.Duikreizen, reisverhalen, duiken, duikplaatsen, landschappen, steden, natuur, dieren, foto's - pictures en movies:
Duikreizen verwacht:

2016: Nieuw-Zeeland
2017: Florida duiken met haaien
2017: MozambiqueVoor het hele reisverhaal met vele foto's, movies en informatie, 'klik' naar keuze
op het land (titel in het blauw) of op de onderlijnde witte titel onder de fotobalk.pictures fotos duikenklik op een land2016:

Mexico - Socorro, San Benedicto, Roca Partida, Zee van Cortez om te duiken met manta's, haaien, dolfijnen en zeeleeuwen


De Revillagigedo eilandengroep in de Stille Oceaan - Pacific Ocean, beter gekend als de eilanden Socorro Island - San Benedicto - Roca Partida zijn ideaal om te duiken met haaien, manta's, scholen vis en dolfijnen - scuba diving with sharks, giant mantas, dolphins and fish ballsnieuwe pagina

socorro island san benedicto roca partida

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Socorro Island - San Benedicto - Roca Partida en de Zee van Cortez in Mexico
2016:

Jupiter in Florida de USA, duiken met haaien


Jupiter in Florida de USA is de ideale plaats om met haaien te duiken (bull, lemon, nurse, tiger en hammerhead sharks). Jupiter is in de staat Florida in de USA. Ervaring met haaienduiken, 'zeer goed' kunnen trimmen en NITROX is een must. Zware zee ervaring en snel terug aan boord geraken moet voor je dagelijkse kost zijn! Let wel op, deze streek neem 50% van alle haaienbeten per jaar van over de hele wereld voor zijn rekening.

In Florida kan je meer dan alleen duiken. Maak een rondrit en bezoek Miami beach, Cape canaveral, Universal Studios, Crystal River met zijn manatees, vaar met een propellerboot door de Everglades en vergeet tot slot niet de de Key's. Dit alles is de moeite om eens te bezoeken. De delecatesse in Florida is de key lime pie. Zeker eens proeven (de limoenen zijn uniek van smaak in Florida). nieuwe pagina

usa florida jupiter sharks manatees everglades keys

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Jupiter in Florida the USA, duiken met haaien, manatees, the Everglades, the keys, pretparken, Key's enz.
2015:

Maleisië Borneo, Sipadan, Kapalai, Mabul en wildlife in de jungle van oost Borneo


Mabul en Kapalai is duiken op klein leven. Op Sipadan zijn er zeer veel grote schildpadden, wittip rifhaaien, grote scholen vis, mooi koraal met bijhorende leven, e.a. te vinden. De jungle tours in Tabin Wildlife Reserve, Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre en riviercruises op de Kinabatangan rivier, bieden veel wildlife. Orang-oetan, makaken, neusapen, varkens, uilen, krokodillen, olifanten, slangen, vele soorten vogels, meerdere soorten katachtige, eekhoorns, e.a. wildlife is er te vinden. nieuwe pagina

maleisie borneo sipadan kapalai mabul jungle

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Maleisië Borneo, duiken op Sipadan, Kapalai, Mabul en mooie jungletochten op zoek naar wildlife
2015:

Zuid-Afrika, is duiken op haaien en op zoek gaan naar de big five in bv het Kruger National Park


Zuid-Afrika staat bij duikers bekend, om op haaien te duiken. Afhankelijk het seizoen, wisselen de haaiensoorten zich gedeeltelijk af en zijn er zelfs walvissen te spotten. Zuid-Afrika heeft een zeer mooi natuurgebied, met b.v. de drakenbergen, de vele natuurparken met bijhorende wildlife en nog zoveel meer. Een van de bekendste natuurparken is het Kruger National Park, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Als je geluk hebt, kan je in het Kruger National Park, de big five spotten. De big five zijn de: leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard (die het moeilijkste is om te vinden).

zuid-afrika haaien safari leeuwen

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Zuid-Afrika, duiken op haaien en op zoek gaan naar de big five in bv het Kruger National Park
2014:

De Malediven het Gaafu en Addu atol


De Malediven staat voornamelijk bekend om de hagelwitte zandstranden, de helderblauwe Indische Oceaan en de ideale watersportfaciliteiten. De sport die het meest op de Malediven wordt beoefend is duiken en snorkelen. Toch behoren de Malediven zoals vele schrijven, voor ons absoluut niet tot de top 25 van de beste duiklocaties op de wereld.

Malediven

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar de Malediven in de Indische Oceaan
2014:

Spanje L'Estartit


L'Estartit, een voormalig vissersdorp gelegen aan de voet van het Montgrí-massief, is nu een moderne badplaats dankzij zijn 5 km lang, zachtglooiend zandstrand aan de Middellandse zee. Op ca. 1,5 km voor de kust liggen de Medes eilanden met hun prachtige rotsformaties, een paradijs om te duiken en ideaal voor snorkelaars.

Spanje Estartit

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Spanje L'Estartit de Medes eilanden in de Middellandse Zee
2014:

Costa Rica


Duiken in Costa Rica in de Pacific - Stille Oceaan is duiken op groot leven zoals: reuze manta's, grote scholen vis, dolfijnen, humback whales - bultrug walvissen, white tip reef sharks - witpunt rif haaien, bull sharks - stier haaien, murenes en veel meer.

Door het vele plankton dat in de Pacific - Stille Oceaan aan Costa Rica aanwezig is, wordt de zichtbaarheid redelijk beperkt van tussen de 6 tot maximaal 12m in de maand maart.

Costa rica bezit een prachtige uitgebreide fauna en flora. De trekkings in de jungle, gebergte en het wildlife, is in Costa Rica prachtig en uniek.

Costa Rica

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Costa Rica
2013:

Filippijnen, Cebu, Bohol en Negros


Duiken in de Filippijnen vanaf de eilanden Cebu, Negros en Bohol. De Filippijnen staan bekend voor het macroleven zoals naaktslakken, pygmee zeepaardjes, anemonen met anemoonvisjes, bijhorende krabbetjes en garnaaltjes, veersterren met bijhorende klein onderwaterleven, koraal met zijn biotoop, schildpadden, soms zeer groot leven zoals mata's, walvishaaien, rif haaien, hamerhaaien en zoveel meer.

Op Cebu is Pescador Island de beste duikplaats en kan langs 2 kanten worden bedoken. Pescador Island ligt halverwege ten westen van Cebu. Onderaan de oostkust van Cebu ligt Oslob. Oslob was een vissersdorpje dat zich heeft omgevormd naar een toeristisch attractie dorp, om walvishaaien te gaan bewonderen.

Op Negros gaat mijn voorkeur naar APO Island, dat een natuurgebied is en vanaf zuid-oost Negros bereikbaar is. APO Island heeft zeer veel goed bewaard koraal en er is zeer veel vis aanwezig. Op APO Island kan op 4 à 5 verschillende plaatsen worden gedoken, afhankelijk van de wind en stroming. Onderwaterfoto's nemen op APO Island is niet eenvoudig, want er is meestal veel stroming.

Op Bohol gaat mijn voorkeur naar Balicasag Island. Het is van het kustplaatsje Tagbilaran niet zo heel ver varen. Op deze duikplaats in Bohol waren veel hengelaarsvissen aanwezig.

Filippijnen Cebu Bohol Negros

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Cebu, Negros en Bohol in de Filippijnen
2013:

Azoren, Portugal, Pico


Duiken in de Azoren - Portugal vanaf het eiland Pico op blue sharks - blauwe haaien en mako sharks - makreel haaien in het midden van de Atlantische Oceaan. Op de duikplaats Princess Alice Bank die eveneens midden in de Atlantische Oceaan ligt, op 45m diepte, kan je op mobula's duiken. Kantduiken is mogelijk, maar de bodem is uit lava rotstructuur opgebouwd. Dit op enkele gorgonen na is er geen koraal met bijhorende kleurrijke vissen aanwezig.

Vanaf Pico en Faial kan je gaan snorkelen met common dolphin - gewone dolfijnen, maar soms zijn er nog andere soorten bij. In de Azoren rond Pico en Faial komen 5 soorten dolfijnen voor: de Common dolphin - gewone dolfijn: max. 2-2,5m, Bottlenose dolphin - tuimelaar: max. 2-4m, Atlantic spotted dolphin - Atlantische gevlekte dolfijn: max. 2,2m, Striped dolphin - gestreepte dolfijn: max. 2,6m en de Risso's dolphin - Gramper of Risso's dolfijn: max. 4,3m.

Walvis spotten in de Azoren vanaf Pico of Faial kan van april tot half mei op volgende soorten: de Blue whale - blauwe vinvis: max. 30m, Fin whale - gewone vinvis: max. 27,3m, Sei whale - Noordse vinvis: max. 19,5m, Humpback whale - bultrug: max. 15m, Sperm whale - potvis: max. 20,5m en de Sperm whale - Potvis is zelfs te spotten tot in oktober.

Walvis spotten in de Azoren vanaf Pico of Faial kan van juli tot augustus op volgende soorten: de Sperm whale - potvis: max. 20,5m, Beaked whale - spitssnuitdolfijnen: max. 4 - 13m, Northern bottlenose whale - Noordelijke tuimelaar walvis: max. 9,8m, Sowerby's beaked whale - Sowerby's spitssnuitdolfijn: max. 5,5m en de Cuvier's beaked whale - Cuvier spitssnuitdolfijn: max. 7m.

Azoren Pico Portugal

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Pico in de Azoren
2012:

Belize, de blue hole en Maya ruïnes


Duiken in Belize in de Caribische zee op Long Caye, Half Moon Caye en de blue hole in het Lighthouse Reef.

Wie Belize zegt, denkt meteen aan de blue hole. De blue hole in Belize is 125m diep en heeft een diameter van 300m. De stalagmieten en stalactieten in de Blue hole zijn indrukwekkend en hebben een grootte van meer dan 8m.

Verder kom je in Belize, schildpadden, grote barracuda's, verpleegsterhaaien, citroenhaaien, stier haaien, rif haaien, tandbaarsen, scholen snappers, tarpons, roggen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, soms een manta, in de maand april walvishaaien en veel meer tegen.

Belize heeft een mooie oude rijke Maya cultuur. De Maya ruïnes in Belize zijn zeker een bezoek waard. De mooie archeologische sites Althun Ha, Cahal Pech, Caracol, Xunantunich in Belize en Tikal in Guatemala zijn een must.

De fauna en flora is uniek in Belize. Een jungle tocht, een tocht op Monkey River, e.a., zijn de moeite waard. Je ontdekt letterlijk wat de jungle is en het wildlife is er prachtig.

Belize blue hole Maya ruines

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Belize in Centraal Amerika
2012:

Jordanië, Aqaba, Petra, wadi Rum


Duiken in Jordanië, Aqaba, in de Rode Zee met krokodilvissen, blauw gespotte roggen, hengelaarsvissen, steenvissen, koraalduivels, schorpioenvissen, papegaaivissen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, Spaanse danseressen, mimic octopussen, pijlinktvissen, barracuda, het wrak de Cedar Pride en veel meer. Alle duikplaatsen kunnen vanaf de kant worden bedoken.

Een bezoek aan de Archeologische sites, Petra en een tocht door de woestijn van Wadi Rum, mag zeker op een reis naar Jordanië niet ontbreken.

Jordanie Aqaba Petra wadi Rum

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Aqaba in Jordanië
2011:

Sulawesi, Manado, Indonesië


Duiken in Sulawesi, Indonesië op Manado, Bunaken, Bangka en Lembeh Strait.

Manado heeft enkele duikplaatsen voor het spotten van mandarijnvisjes, die iedere avond hun vrouwtjes het hof maken. In het noorden van Manado ligt een klein wrak met veel vis op.

Bunaken is drop off duiken in een beschermd natuurgebied. Duiken in Bunaken kan zeer diep, als ondiep. Witpunt rif haaien, naaktslakken, schorpioenvissen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen en soms een zeekoeien komen er voor.

Bangka is een duikplaats van lava rotsbodem die begroeid is met mooi zacht koraal met zijn vele bijhorende bewoners en schildpadden.

Lembeh Strait is muck diving met vele critters, die je bijna of nooit op een andere plaats kan tegenkomen. Het is ideaal voor macrofotografen. Zo kom je er spookfluitvissen, kardinaalvissen, pygmee zeepaardjes, rhinopias schorpioenvisachtigen, steenvissen, het geveugelde paard pegasus, flamboyant octopussen die onmiddellijk van kleur kunnen veranderen, de blauw geringde octopus die zeer giftig en dodelijk is, de mimic octopus, elektrische schelpen, e.a. tegen. Lembeh Strait is zeer vervuild en het zicht is er vrij beperkt.

sulawesi indonesie

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Sulawesi in Indonesië
2010:

Phuket, Thailand


Duiken in Thailand - Phuket, in de Andeman Sea, op de Similan eilanden, Richelieu Rock en Phi-Phi Island op manta's, zebra haaien, bamboe haaien, koraalduivels, steenvissen, schorpioenvissen, murenes, naakslakken, schildpadden, sepia's, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, en veel meer.

Thailand Phuket

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Phuket in Thailand

Movies van de duiken in Phuket Thailand in de Andaman Sea en Phi-Phi


2009:

Bonaire de Nederlandse Antillen


Duiken in Bonaire, de Nederlandse Antillen, in de Caribische zee, met tarpons, sepia's, octopussen, pijlinktvissen, papegaaivissen, vlindervissen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, het Hilma Hooker wrak en veel meer.

Bonaire de Nederlandse Antillen

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Bonaire in de Nederlandse Antillen

Presentaties van Bonaire, de Caribbean Sea


2009:

Egypte - Marsa Alam


Duiken in Egypte, Marsa Alam, in de Rode Zee met dolfijnen, schildpadden, krokodilvissen, blauw gespotte roggen, koraalduivels, schorpioenvissen, papegaaivissen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen en veel meer.

Egypte Marsa Alam

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Marsa Alam in Egypte
2008:

Bali Indonesië


Duiken in Bali, Indonesië in de Balizee, naar manta's, pygmee zeepaardjes, hengelaarsvissen, naakslakken, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, het wrak USS AT Liberty in Tulamben, de koraal projecten in bv Lovina, Permutang, en veel meer

Wie Bali zegt, denkt meteen aan de vele mooie Hindoeïstische tempels die er aanwezig zijn. Een Boeddhistische tempel met een boeddha, vulkaan e.a. die op Bali aanwezig zijn. Op het eiland Java in Yogyakarta zijn er de highlights, de Borobudur en Prambanan tempels. Een extra korte vlucht van Bali naar Yogyakarta is absoluut te overwegen.

Bali Indonesie

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Bali in Indonesië

Foto's, van de rondreis door Bali en door Java en Yogyakarta met bezienswaardigheden de Borobudur en Prambanan en de movies van de duiken in Bali Indonesië, de Balizee Bali deel 1, Bali deel 2, Bali deel 3 en Bali deel 4


Foto's - pictures Oosterschelde duiken:


Foto's - pictures duiken in zoetwater, steengroeven (carrière), onder het ijs en helmduiken:


Varia:


Andere reizen, reisverhalen, foto's - pictures:2016:

Nieuw-Zeeland


nieuwe pagina


2014:

Sri Lanka in Azië


Een reis naar Sri Lanka is gemakkelijk te combineren met een week duiken in de Malediven.

Maak in Sri Lanka een jeepsafari in het Wilpattu of Yala National Park en ontdek er de vele dieren. Deze parken staan vooral bekend om hun luipaardenpopulatie. Bezoek de Boeddhistische site van Mihintale. Sigiriya of de leeuwenrots staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een stevige klimpartij is hier onvermijdelijk, maar is zeker de moeite waard. De koninklijke paleizen, badhuizen en tempels van het oude Polonnaruwa moeten zeker ook op de to-do lijst staan. In Gal Vihara staat een ensemble van vier grote granieten Boeddhabeelden in verschillende posities. Een olifantensafari in bv. het Hurulu Eco Park in Habarana mag zeker niet ontbreken. Dambulla staat bekend om zijn vijf grottempels met ongeveer 130 geschilderde en uitgehouwen Boeddhabeelden. Het olifantenweeshuis in Pinnawela waar de meeste olifanten gewoon los rondlopen is zeker ook een must. Neem in Kandy deel aan de avondceremonie The Temple of the Tooth of Boeddha. Rijd op de hoogvlaktes doorheen de uitgestrekte theeplantages en bezoek daar een theeverwerkende fabriek. Bezoek tot slot de hoofdstad Colombo, waar enkele mooie koloniale gebouwen staan.

sri lanka

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Sri Lanka in Azië
2013:

Lissabon in Portugal, een citytrip


Lissabon de hoofdstad van Portugal is de moeite waard voor een citytrip.

De Baixa wijk heeft een aantal mooie pleinen (Restauradores, Figueira en Rossio) met standbeelden, fonteinen en oude gebouwen met indrukwekkende gevels. Het antieke kabeltrammetje Gloria, bespaart je een stijle klim.

De Santa Justa lift van 1902, is een oude speciale antieke lift. De Santa Justa lift verbind de lager gelegen Baixa wijk met de hoger gelegen Chiado wijk.

De Torre de Belém, een indrukwekkende toren die is gebouwd in de gouden 16e eeuw en de grandeur uitstraalt van de grootmacht die Lissabon destijds was. Vanaf de top van Torre de Belém, heb je een adembenemend zicht over de Taag en zijn oevers.

Aan de waterkant staat het Padrao dos Descobrimentos oftewel het Monument van de Ontdekkingen. Alle grote en belangrijke figuren uit de Portugese geschiedenis staan hierin afgebeeld.

De topattractie van Belém is het Mosteiro dos Jeronimos, wat een meesterwerk is van de manuelijnse architectuur en absoluut als mooiste gebouw van Lissabon kan gecatalogeerd worden.

In de Bairro Alto wijk is de Basilica da Estrela, die gebouwd werd in de 2e helft van de 18e eeuw. Deze grote basiliek wordt vooral gekenmerkt door een barokke witte koepel.

De beroemde Santa Catharina kerk die dateert uit de 17e eeuw staat zeer onopvallend tussen een aantal rijhuizen, maar het interieur is één en al verguldsel, met eveneens een opmerkelijk beschilderd plafond.

In de Bairro Alto wijk zijn toffe restaurants, met zicht op het kasteel van Sao Jorge.

In de nieuwbouwwijk in het oosten van Lissabon waar in 1998 de Expo heeft plaats gevonden zijn brede promonades, moderne flatgebouwen, kantoorcomplexen en shoppingcentra. Het Oceanario, één van de grootste aquaria zijn in deze wijk te vinden.

Het plein Praca da Figueira in Lissabon, ligt vlak aan de ingang van het Castelo de Sao Jorge. Het kasteel Castelo de Sao Jorge staat op de hoogste heuveltop van lissabon en is een bezoek absoluut waard.

Lissabon Portugal

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Lissabon in Portugal
2013:

Peru in Zuid Amerika


Peru, ons reisverhaal met vele foto's. Lima is de hoofdstad. Arequipa als tussenstop om aan de hoogte te wennen. Arequipa wordt ook wel de witte stad genoemd naar de vele historische gebouwen. Condors gaan spotten in de Colca Canyon. De Condor is de grootste vogel op aarde. Het Titicacameer met zijn drijvende rieten dorpen op 3800m hoogte. Cuzco, de stad met zijn smalle straatjes, een stuk Inca muur, vele kerken en marktjes. De Inca-ruïnes van Pisac en Ollantaytambo zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Ollantaytambo kan je ook de ruïnes van Moray gaan bezoeken. De ruïnes van Moray worden spijtig genoeg niet veel bezocht, maar dateren van voor het Inca tijdperk. Voor een bezoek aan Pisac, Ollantaytambo en Moray rijd je door de Sacred Valley, waar zeker een foto moet worden genomen. Peru met als topper de historische stad Machu Picchu, de Inca ruïnes die tot op heden nog steeds een mysterie zijn. Machu Picchu in Peru is echt een topper. Vroeg opstaan is de boodschap, om de zon in Machu Picchu te zien opkomen. Prachtig! Ons laatste historisch bezoek is naar Saqsayhuaman vlak bij de stad Lima.

sulawesi indonesie

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Peru in Zuid Amerika
2008:

Barcelona in Spanje, een citytrip


Barcelona in Spanje is de moeite waard voor een citytrip. Het is eveneens combineerbaar met bv een week duiken in L'Estartit op de Medes eilanden in de Middellandse Zee.

De hoogtepunten van Barcelona zijn de Barri Gotic wijk, de Basiliek van Santa Maria del Pi, het weelderig decoratieve gebouw Casa Lleo-Morera, Parc Güell is één van de artistieke pareltjes van Gaudi, La Sagrada Familia is waarschijnlijk één van de beroemdste kathedralen ter wereld, Casa Batllo één van de beroemdste gebouwen van Gaudi, de heuveltop Montjuïc, het Nationaal museum voor Catalaanse kunst, Poble Espanyol zijn kopieën van oude Spaanse gebouwen, Port Vell met onder andere een groot aquarium en het historisch museum van Catalonië, Palau de la musica Catalana is één van de mooiste bouwwerken in Barcelona en staat sinds 1997 op de Unesco Werelderfgoedlijst, Ciutadella park met het Font Monumental met een enorme fontein en bijhorende sculpturen in neoklassieke stijl, Plaça de Catalunya vormt de spilfunctie tussen de oude en de nieuwe stad, Las Ramblas is wellicht de beroemdste promenade van Spanje, Palau Güell was Gaudi's eerste omvangrijke architectuurproject, enz.

citytrip barcelona spanje

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Barcelona in Spanje


Like en deel de reisverhalen met vele foto's, met je vrienden op Facebook
Advies van ADC scuba Diving Deurne - Antwerpen voor wie wil leren duiken:Voor niet duikers die op reis willen leren duiken, een advies van de duikscholen van Antwerpen - Deurne: eerst leren duiken en de juiste duikbrevetten behalen voor je op duikreis vertrekt! In Deurne - Antwerpen zijn meerdere duikscholen en duik instructeurs te vinden om het te leren. Woon je niet in de omgeving van Deurne - Antwerpen, ga naar de pagina waar kan je het leren en klik op een van de duiklinks AVOS voor Antwerpen en NELOS voor Vlaanderen om een duikschool in je buurt te vinden. Dus eerst leren duiken zodat je nadien 100 procent kan genieten van je duikreis ipv duikoefeningen en theorie te volgen. Als je de pictures van ADC scuba Diving Antwerpen - Deurne bekijkt, weet je wat je onder water kan verwachten. Als je al kunt duiken, kan je tijdens je duikreis ineens van die mooie dingen zoals je op de pictures hebt gezien genieten. Anders ben je i.p.v. te ontspannen, maar aan het zweten, zwoegen, met je uitrusting bezig, evenwicht aan het zoeken, uittrimming, e.a. dingen bezig. Dit gaat te kosten van het genieten. Je zal bij het leren duiken zeer veel pracht, zoals je kan zien op de pictures, niet zien. M.a.w. ADC scuba Diving Antwerpen - Deurne adviseert eerst leren duiken en de juiste duikbrevetten behalen en dan pas op duikreis vertrekken.

Bekijk steeds eerst de meteo van ADC scuba Diving Antwerpen - Deurne voordat je gaat duiken! Je vindt er goede weersvoorspellingen en actuele meteo van de Oosterschelde - Zeeland. Er zijn tevens goede linken van andere meteo websites om je op weg te helpen en om de juiste meteo gegevens te vinden.

Ga terug naar de homepagina van ADC scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne