antwerpen_deurne_adc_leren_duiken

www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpen

duikreizen, reisverhalen, duiken, foto's - pictures en movies

onderwaterleven duiken reizen
Like en deel ADC Diving met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage_adc_diving_antwerpen_deurne activiteiten waar_leren_duiken_antwerpen_deurne kalender_duiken meteo_duiken_goes_zeeland_oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren_duiken_antwerpen_deurne pictures_duiken_reizen duikdocumenten links_duiken contact_leren_duiken_antwerpen_deurne


Duiken, reizen, reisverhalen, foto's - pictures van ADC Scuba Diving Antwerpen - DeurneIn de loop der jaren maakte ADC Scuba Diving Duiken Antwerpen - Deurne verschillende duikreizen met bijhorende reisverhalen. We zijn reeds gaan duiken in de Azoren - Portugal, Spanje, Zuid-Frankrijk, Jordanië en Egypte (Marsa Alam, El Gouna en Sharm El Sheik). Vanuit Antwerpen - Deurne kan je gemakkelijk met de wagen of het vliegtuig naar Spanje en Zuid-Frankrijk reizen. Om te duiken in de Azoren, Egypte en Jordanië neem je een (charter)vliegtuig.

Natuurlijk heeft ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne ook al buiten Europa op exotische bestemmingen gedoken. Op onze lijst prijken o.a. Socorro, San Benedicto en Roca Partida in Mexico, Jupiter - Florida in de USA, Sipidan op Maleisisch Borneo, Zuid-Afrika, de Malediven, Costa Rica, de Filippijnen (Cebu, Bohol, Negros en Puerto Galera), Belize, Phuket en de Similan eilanden in Thailand, Bali, Sulawesi met de beroemde duikplaatsen Bunaken, Bangka, Lembeh Strait en Manado, Baja California in Mexico, Bonaire en nog een aantal andere verre bestemmingen.

Je zal je misschien afvragen waarom ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne zo'n verre duikreizen maakt? Het antwoord is eenvoudig: een andere temperatuur, zon, stroming, diepte, bodemstructuur, enz. zorgen voor een ander biotoop. Wil je meer van al dat mooie onderwaterleven ontdekken, dan zal je verre duikreizen moeten maken.

Bekijk hieronder de reizen met vele bijhorende foto's - pictures en lees de reisverhalen van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne. Klik voor de reisverhalen met bijhorende foto's - pictures steeds op de witte link onder de foto banner of op de blauwe landtitel.

ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne tracht steeds z'n goed mogelijke reisverhalen te maken van zijn duikreizen. Alle duikplaatsen worden gedetailleerd beschreven en er zijn steeds veel foto's - pictures van zowel boven als onder water terug te vinden. In de reisverhalen zijn diverse adviezen terug te vinden omtrent overnachtingsmogelijkheden, duikgeneeskunde zoals de hyperbare centra, noodnummers, elektriciteit, e.a. Check voor je op duikreis vertrekt zeker altijd de link en gegevens van de hyperbare centra en hospitalen. Mochten er wijzigingen zijn, contacteer dan aub de webmaster van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne.

Een samenvatting van de duikreizen met bijhorende reisverhalen en een waaier aan mooie foto's - pictures en filmpjes van de duiken en landschappen vind je hieronder. Elk jaar maken we nieuwe duikreizen en worden de bijhorende reisverhalen zo snel mogelijk gepubliceerd. Dus een reden te meer om deze webpagina met duikreizen, reisverhalen, foto's - pictures en duikfilmpjes meermaals per jaar te bezoeken! Ben je net terug van een gelijkaardige duikreis? Bekijk dan zeker nog eens de foto's - pictures op onze ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne website om je reis opnieuw te beleven.

Ook de lokale foto's - pictures van onze duiken in België en Nederland mogen uiteraard niet ontbreken. Van onze wateren vind je hier een reeks mooie foto's - pictures en filmpjes van het boeiende onderwaterleven.Foto's - pictures en filmpjes van onze duikreizen, reisverhalen, duikplaatsen, landschappen, steden, fauna en flora
Toekomstige duikreizen:

2017: Duiken met haaien in Jupiter - Florida
2017: Duiken met manta's, haaien, dolfijnen, bultruggen en walvishaaien in Mozambique
2017: Duiken met reuzenmanta's, haaien, dolfijnen, bultruggen en walvishaaien in Socorro
2018: Duiken in de Filippijnen voor het vele makro leven en walvishaaien
2018: Christmas island, een uniek eiland met zijn vele krabben


Klik voor het hele reisverhaal met vele foto's, filmpjes en informatie naar keuze
op het land (titel in het blauw) of op de onderlijnde witte titel onder de fotobalk.pictures fotos duikenklik op een land2016:

Duiken met manta's, haaien, dolfijnen en zeeleeuwen in Mexico - Socorro, San Benedicto, Roca Partida en Zee van Cortez


De Revillagigedo eilandengroep in de Stille Oceaan - Pacific Ocean, beter gekend als de eilanden Socorro, San Benedicto en Roca Partida zijn ideaal om te duiken met haaien, reuzenmanta's, dolfijnen en grote scholen vis - scuba diving with sharks, giant mantas, dolphins and fish ballsnieuwe pagina

socorro island san benedicto roca partida

Reisverhaal met vele foto's van Socorro Island - San Benedicto - Roca Partida en de Zee van Cortez in Mexico
2016:

Duiken met grote haaien in Jupiter - Florida - USA


Jupiter is gelegen aan de oostkust van Florida en is de ideale plaats om met grote haaien te duiken. De meest voorkomende soorten zijn stierhaai, citroenhaai, verpleegsterhaai, tijgerhaai en hamerhaai - bull shark, lemon shark, nurse shark, tiger shark en hammerhead shark. Deze duiken zijn alleen geschikt voor duikers die de nodige ervaring hebben met haaienduiken, uitstekend kunnen trimmen en met NITROX kunnen duiken. Je moet er ook rekening mee houden dat je zware zee kan hebben en dat je fit genoeg bent om snel terug aan boord te geraken. Tot slot dienen we ook te vermelden dat deze streek 50% van alle jaarlijkse en wereldwijde haaienbeten voor zijn rekening neemt.

In Florida kan je uiteraard ook nog andere dingen doen. Maak zeker een rondrit en bezoek de art deco wijk van South Beach in Miami, de raket lanceerbasis van Kennedy Space Center, de pretparken in Orlando (Universal Studios, meerdere Disneyparken, enz.), snorkel met schattige manatees - zeekoeien in Crystal River, vaar met een propellerboot door de Everglades en vergeet tot slot zeker niet the Key's te bezoeken. Probeer hier zeker ook de Key lime pie, een lokale delicatesse die zijn unieke smaak ontleent aan de limoenen die enkel hier groeien. nieuwe pagina

usa florida jupiter sharks manatees everglades keys

Reisverhaal met vele foto's van haaienduiken in Jupiter - Florida, snorkelen met manatees, boottocht op de Everglades, relaxen op The Keys, pretparken in Orlando, enz.
2015:

Duiken op de eilanden Sipadan, Kapalai en Mabul en wildlife spotten in de jungle van oost Borneo - Maleisië


Op Mabul en Kapalai wordt vooral gedoken op klein leven. Sipadan is een beschermd onderwater natuurreservaat waar zeer veel grote schildpadden, wittip rifhaaien, grote scholen vis en mooi koraal met bijhorende leven te bewonderen zijn. De jungle tours in Tabin Wildlife Reserve, Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre en riviercruises op de Kinabatangan rivier bieden veel wildlife zoals orang-oetans, makaken, neusapen, varkens, uilen, krokodillen, olifanten, slangen, vele soorten vogels, meerdere soorten katachtige, eekhoorns, enz.

maleisie borneo sipadan kapalai mabul jungle

Reisverhaal met vele foto's, van duiken op Sipadan, Kapalai en Mabul en mooie jungletochten met veel wildlife op Maleisisch Borneo
2015:

Haaienduiken in Zuid-Afrika en de big five in Kruger National Park


Zuid-Afrika staat bij duikers vooral bekend om zijn haaienduiken. Afhankelijk van het seizoen wisselen de haaiensoorten zich gedeeltelijk af en zijn er zelfs walvissen te spotten. Zuid-Afrika kent diverse mooie gebieden zoals bv. de Drakenbergen en uiteraard de vele natuurparken met bijhorende wilde dieren. En van de bekendste natuurparken is het Kruger National Park, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Met enig speurwerk en een stevige portie geluk kan je hier de big five spotten: leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard (die het moeilijkste is om te vinden).

zuid-afrika haaien safari leeuwen

Reisverhaal met vele foto's van Zuid-Afrika met haaienduiken en de big five in Kruger National Park
2014:

De Malediven - Gaafu en Addu atol


De Malediven staan voornamelijk bekend om hun hagelwitte zandstranden, de helderblauwe Indische Oceaan en de ideale watersportfaciliteiten. De sporten die het meest op de Malediven worden beoefend zijn duiken en snorkelen. Ondanks de vele positieve reacties op andere websites, behoren de Malediven (met name het Gaafu en Addu atol) voor ons absoluut niet tot de top 25 van de beste duiklocaties ter wereld.

Malediven

Reisverhaal met vele foto's naar de Malediven in de Indische Oceaan
2014:

Spanje - L'Estartit


L'Estartit, een voormalig vissersdorp gelegen aan de voet van het Montgrí-massief, is nu een moderne badplaats dankzij zijn 5 km lang, zachtglooiend zandstrand aan de Middellandse zee. Op ca. 1,5 km voor de kust liggen de Medes eilanden met hun prachtige rotsformaties, een paradijs om te duiken en ideaal voor snorkelaars.

Spanje Estartit

Reisverhaal met vele foto's naar Spanje - L'Estartit en de Medes eilanden in de Middellandse Zee
2014:

Costa Rica


In de Stille Oceaan - Pacific Ocean aan de westkust van Costa Rica is vooral groot leven terug te vinden zoals reuzenmanta's, grote scholen vis, dolfijnen, bultrug walvissen, witpunt rifhaaien, stierhaaien, murenes en nog zoveel meer.

In maart is er veel plankton in de Stille Oceaan aanwezig, waardoor de zichtbaarheid beperkt wordt van 6 tot maximaal 12 meter.

Costa Rica bezit een zeer uitgebreide fauna en flora. Een rondreis doorheen dit prachtige groene land met zijn vele natuurparken is zeker een aanrader.

Costa Rica

Reisverhaal met vele foto's van Costa Rica
2013:

Filippijnen - eilanden Cebu, Bohol en Negros


De Filippijnen staan bekend voor het uitbundige macroleven zoals naaktslakken, pygmee zeepaardjes, anemonen met anemoonvisjes, bijhorende krabbetjes en garnaaltjes, veersterren met bijhorende klein onderwaterleven, koraal met zijn biotoop, schildpadden, maar ook soms zeer groot leven zoals manta's, walvishaaien, rifhaaien, hamerhaaien en zoveel meer.

Op Cebu is Pescador Island de beste duikplaats dat langs twee kanten kan worden bedoken. Pescador Island ligt halverwege de westkust van Cebu. Onderaan de oostkust van Cebu ligt Oslob. Dit voormalige vissersdorpje heeft zich omgevormd naar een heuse toeristische attractie, waar je kan duiken en snorkelen met walvishaaien die hier het hele jaar door verblijven.

Vanaf zuid-oost Negros kan je gemakkelijk naar het beschermd onderwater natuurgebied van Apo Island varen. Apo Island heeft zeer veel goed bewaard koraal en er is zeer veel vis aanwezig. Afhankelijk van de wind en stroming kan je hier op 4 à 5 verschillende plaatsen duiken. Onderwaterfoto's nemen is echter niet zo eenvoudig, want er is meestal veel stroming.

Op Bohol is Balicasag Island de beste duikplek en vanuit het kustplaatsje Tagbilaran is het gemakkelijk te bereiken. Op deze duikplaats zijn veel hengelaarsvissen aanwezig.

Filippijnen Cebu Bohol Negros

Reisverhaal met vele foto's van Cebu, Negros en Bohol in de Filippijnen
2013:

Azoren, Portugal, Pico


Duiken in de Azoren - Portugal vanaf het eiland Pico op blue sharks - blauwe haaien en mako sharks - makreel haaien in het midden van de Atlantische Oceaan. Op de duikplaats Princess Alice Bank die eveneens midden in de Atlantische Oceaan ligt, op 45m diepte, kan je op mobula's duiken. Kantduiken is mogelijk, maar de bodem is uit lava rotstructuur opgebouwd. Dit op enkele gorgonen na is er geen koraal met bijhorende kleurrijke vissen aanwezig.

Vanaf Pico en Faial kan je gaan snorkelen met common dolphin - gewone dolfijnen, maar soms zijn er nog andere soorten bij. In de Azoren rond Pico en Faial komen 5 soorten dolfijnen voor: de Common dolphin - gewone dolfijn: max. 2-2,5m, Bottlenose dolphin - tuimelaar: max. 2-4m, Atlantic spotted dolphin - Atlantische gevlekte dolfijn: max. 2,2m, Striped dolphin - gestreepte dolfijn: max. 2,6m en de Risso's dolphin - Gramper of Risso's dolfijn: max. 4,3m.

Walvis spotten in de Azoren vanaf Pico of Faial kan van april tot half mei op volgende soorten: de Blue whale - blauwe vinvis: max. 30m, Fin whale - gewone vinvis: max. 27,3m, Sei whale - Noordse vinvis: max. 19,5m, Humpback whale - bultrug: max. 15m, Sperm whale - potvis: max. 20,5m en de Sperm whale - Potvis is zelfs te spotten tot in oktober.

Walvis spotten in de Azoren vanaf Pico of Faial kan van juli tot augustus op volgende soorten: de Sperm whale - potvis: max. 20,5m, Beaked whale - spitssnuitdolfijnen: max. 4 - 13m, Northern bottlenose whale - Noordelijke tuimelaar walvis: max. 9,8m, Sowerby's beaked whale - Sowerby's spitssnuitdolfijn: max. 5,5m en de Cuvier's beaked whale - Cuvier spitssnuitdolfijn: max. 7m.

Azoren Pico Portugal

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Pico in de Azoren
2012:

Belize, de blue hole en Maya ruïnes


Duiken in Belize in de Caribische zee op Long Caye, Half Moon Caye en de blue hole in het Lighthouse Reef.

Wie Belize zegt, denkt meteen aan de blue hole. De blue hole in Belize is 125m diep en heeft een diameter van 300m. De stalagmieten en stalactieten in de Blue hole zijn indrukwekkend en hebben een grootte van meer dan 8m.

Verder kom je in Belize, schildpadden, grote barracuda's, verpleegsterhaaien, citroenhaaien, stier haaien, rif haaien, tandbaarsen, scholen snappers, tarpons, roggen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, soms een manta, in de maand april walvishaaien en veel meer tegen.

Belize heeft een mooie oude rijke Maya cultuur. De Maya ruïnes in Belize zijn zeker een bezoek waard. De mooie archeologische sites Althun Ha, Cahal Pech, Caracol, Xunantunich in Belize en Tikal in Guatemala zijn een must.

De fauna en flora is uniek in Belize. Een jungle tocht, een tocht op Monkey River, e.a., zijn de moeite waard. Je ontdekt letterlijk wat de jungle is en het wildlife is er prachtig.

Belize blue hole Maya ruines

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Belize in Centraal Amerika
2012:

Jordanië, Aqaba, Petra, wadi Rum


Duiken in Jordanië, Aqaba, in de Rode Zee met krokodilvissen, blauw gespotte roggen, hengelaarsvissen, steenvissen, koraalduivels, schorpioenvissen, papegaaivissen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, Spaanse danseressen, mimic octopussen, pijlinktvissen, barracuda, het wrak de Cedar Pride en veel meer. Alle duikplaatsen kunnen vanaf de kant worden bedoken.

Een bezoek aan de Archeologische sites, Petra en een tocht door de woestijn van Wadi Rum, mag zeker op een reis naar Jordanië niet ontbreken.

Jordanie Aqaba Petra wadi Rum

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Aqaba in Jordanië
2011:

Sulawesi, Manado, Indonesië


Duiken in Sulawesi, Indonesië op Manado, Bunaken, Bangka en Lembeh Strait.

Manado heeft enkele duikplaatsen voor het spotten van mandarijnvisjes, die iedere avond hun vrouwtjes het hof maken. In het noorden van Manado ligt een klein wrak met veel vis op.

Bunaken is drop off duiken in een beschermd natuurgebied. Duiken in Bunaken kan zeer diep, als ondiep. Witpunt rif haaien, naaktslakken, schorpioenvissen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen en soms een zeekoeien komen er voor.

Bangka is een duikplaats van lava rotsbodem die begroeid is met mooi zacht koraal met zijn vele bijhorende bewoners en schildpadden.

Lembeh Strait is muck diving met vele critters, die je bijna of nooit op een andere plaats kan tegenkomen. Het is ideaal voor macrofotografen. Zo kom je er spookfluitvissen, kardinaalvissen, pygmee zeepaardjes, rhinopias schorpioenvisachtigen, steenvissen, het geveugelde paard pegasus, flamboyant octopussen die onmiddellijk van kleur kunnen veranderen, de blauw geringde octopus die zeer giftig en dodelijk is, de mimic octopus, elektrische schelpen, e.a. tegen. Lembeh Strait is zeer vervuild en het zicht is er vrij beperkt.

sulawesi indonesie

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Sulawesi in Indonesië
2010:

Phuket, Thailand


Duiken in Thailand - Phuket, in de Andeman Sea, op de Similan eilanden, Richelieu Rock en Phi-Phi Island op manta's, zebra haaien, bamboe haaien, koraalduivels, steenvissen, schorpioenvissen, murenes, naakslakken, schildpadden, sepia's, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, en veel meer.

Thailand Phuket

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Phuket in Thailand

Movies van de duiken in Phuket Thailand in de Andaman Sea en Phi-Phi


2009:

Bonaire de Nederlandse Antillen


Duiken in Bonaire, de Nederlandse Antillen, in de Caribische zee, met tarpons, sepia's, octopussen, pijlinktvissen, papegaaivissen, vlindervissen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, het Hilma Hooker wrak en veel meer.

Bonaire de Nederlandse Antillen

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Bonaire in de Nederlandse Antillen

Presentaties van Bonaire, de Caribbean Sea


2009:

Egypte - Marsa Alam


Duiken in Egypte, Marsa Alam, in de Rode Zee met dolfijnen, schildpadden, krokodilvissen, blauw gespotte roggen, koraalduivels, schorpioenvissen, papegaaivissen, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen en veel meer.

Egypte Marsa Alam

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Marsa Alam in Egypte
2008:

Bali Indonesië


Duiken in Bali, Indonesië in de Balizee, naar manta's, pygmee zeepaardjes, hengelaarsvissen, naakslakken, vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, het wrak USS AT Liberty in Tulamben, de koraal projecten in bv Lovina, Permutang, en veel meer

Wie Bali zegt, denkt meteen aan de vele mooie Hindoeïstische tempels die er aanwezig zijn. Een Boeddhistische tempel met een boeddha, vulkaan e.a. die op Bali aanwezig zijn. Op het eiland Java in Yogyakarta zijn er de highlights, de Borobudur en Prambanan tempels. Een extra korte vlucht van Bali naar Yogyakarta is absoluut te overwegen.

Bali Indonesie

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Bali in Indonesië

Foto's, van de rondreis door Bali en door Java en Yogyakarta met bezienswaardigheden de Borobudur en Prambanan en de movies van de duiken in Bali Indonesië, de Balizee Bali deel 1, Bali deel 2, Bali deel 3 en Bali deel 4


Foto's - pictures Oosterschelde duiken:


Foto's - pictures duiken in zoetwater, steengroeven (carrière), onder het ijs en helmduiken:


Varia:


Andere reizen, reisverhalen, foto's - pictures:2016:

Nieuw-Zeeland


Nieuw-Zeeland heeft prachtige meren, ruwe natuur, vele filmlocaties, de oude Maori cultuur, specifieke dieren, advenger mogelijkheden, de Stille oceaan en Tamanzee.

De meren van Nieuw-Zeeland zijn groot en hebben afhankelijk van de zonstand en wind prachtige kleuren of reflecties. De natuur is zeer specifiek en zeer ruw. Zo is er ongerept regenwoud, zijn er zeer veel ruwe bergen met gletsjers, vulkanen, thermische activiteiten met mooie kokende pools, veel mooie kustgebieden en vele panoramische uitkijkpunten. Om deze reden wordt Nieuw-Zeeland door meerdere regisseurs gebruikt om films te maken, zoals Lord of the Rings, The Hobbit, Chronicles of Narnia, Wolverine, e.a.

Ben je een hikken, dan zijn er tal van mogelijkheden. Een bezoek aan de Maori stammen met hun indrukwekkende haka krijgersdans zijn zeker de moeite waard. Specifieke dieren zoals de kiwi, gloeiwormen, pelsrobben, potvissen en vele vogels zijn de moeite om even bij stil te staan. Avontuurlijk aangelegd, dan zijn er tal van advenger mogelijkheden, zoals bungee jumping, deadride, parachutespringen, parasailing, e.a. Het westen van Nieuw-Zeeland is omgeven door de stille Oceaan en ten oosten de Stille Oceaan. Voor duikers is het uiterste noorden. nieuwe pagina

sri lanka

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Nieuw-zeeland - New sealand
2014:

Sri Lanka in Azië


Een reis naar Sri Lanka is gemakkelijk te combineren met een week duiken in de Malediven.

Maak in Sri Lanka een jeepsafari in het Wilpattu of Yala National Park en ontdek er de vele dieren. Deze parken staan vooral bekend om hun luipaardenpopulatie. Bezoek de Boeddhistische site van Mihintale. Sigiriya of de leeuwenrots staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een stevige klimpartij is hier onvermijdelijk, maar is zeker de moeite waard. De koninklijke paleizen, badhuizen en tempels van het oude Polonnaruwa moeten zeker ook op de to-do lijst staan. In Gal Vihara staat een ensemble van vier grote granieten Boeddhabeelden in verschillende posities. Een olifantensafari in bv. het Hurulu Eco Park in Habarana mag zeker niet ontbreken. Dambulla staat bekend om zijn vijf grottempels met ongeveer 130 geschilderde en uitgehouwen Boeddhabeelden. Het olifantenweeshuis in Pinnawela waar de meeste olifanten gewoon los rondlopen is zeker ook een must. Neem in Kandy deel aan de avondceremonie The Temple of the Tooth of Boeddha. Rijd op de hoogvlaktes doorheen de uitgestrekte theeplantages en bezoek daar een theeverwerkende fabriek. Bezoek tot slot de hoofdstad Colombo, waar enkele mooie koloniale gebouwen staan.

sri lanka

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Sri Lanka in Azië
2013:

Lissabon in Portugal, een citytrip


Lissabon de hoofdstad van Portugal is de moeite waard voor een citytrip.

De Baixa wijk heeft een aantal mooie pleinen (Restauradores, Figueira en Rossio) met standbeelden, fonteinen en oude gebouwen met indrukwekkende gevels. Het antieke kabeltrammetje Gloria, bespaart je een stijle klim. De Santa Justa lift van 1902, is een oude speciale antieke lift. De Santa Justa lift verbind de lager gelegen Baixa wijk met de hoger gelegen Chiado wijk. De Torre de Belém, een indrukwekkende toren die is gebouwd in de gouden 16e eeuw en de grandeur uitstraalt van de grootmacht die Lissabon destijds was. Vanaf de top van Torre de Belém, heb je een adembenemend zicht over de Taag en zijn oevers. Aan de waterkant staat het Padrao dos Descobrimentos oftewel het Monument van de Ontdekkingen. Alle grote en belangrijke figuren uit de Portugese geschiedenis staan hierin afgebeeld. De topattractie van Belém is het Mosteiro dos Jeronimos, wat een meesterwerk is van de manuelijnse architectuur en absoluut als mooiste gebouw van Lissabon kan gecatalogeerd worden. In de Bairro Alto wijk is de Basilica da Estrela, die gebouwd werd in de 2e helft van de 18e eeuw. Deze grote basiliek wordt vooral gekenmerkt door een barokke witte koepel. De beroemde Santa Catharina kerk die dateert uit de 17e eeuw staat zeer onopvallend tussen een aantal rijhuizen, maar het interieur is één en al verguldsel, met eveneens een opmerkelijk beschilderd plafond. In de Bairro Alto wijk zijn toffe restaurants, met zicht op het kasteel van Sao Jorge. In de nieuwbouwwijk in het oosten van Lissabon waar in 1998 de Expo heeft plaats gevonden zijn brede promonades, moderne flatgebouwen, kantoorcomplexen en shoppingcentra. Het Oceanario, één van de grootste aquaria zijn in deze wijk te vinden. Het plein Praca da Figueira in Lissabon, ligt vlak aan de ingang van het Castelo de Sao Jorge. Het kasteel Castelo de Sao Jorge staat op de hoogste heuveltop van lissabon en is een bezoek absoluut waard.

Lissabon Portugal

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Lissabon in Portugal
2013:

Peru in Zuid Amerika


Peru, ons reisverhaal met vele foto's. Lima is de hoofdstad. Arequipa als tussenstop om aan de hoogte te wennen. Arequipa wordt ook wel de witte stad genoemd naar de vele historische gebouwen. Condors gaan spotten in de Colca Canyon. De Condor is de grootste vogel op aarde. Het Titicacameer met zijn drijvende rieten dorpen op 3800m hoogte. Cuzco, de stad met zijn smalle straatjes, een stuk Inca muur, vele kerken en marktjes. De Inca-ruïnes van Pisac en Ollantaytambo zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Ollantaytambo kan je ook de ruïnes van Moray gaan bezoeken. De ruïnes van Moray worden spijtig genoeg niet veel bezocht, maar dateren van voor het Inca tijdperk. Voor een bezoek aan Pisac, Ollantaytambo en Moray rijd je door de Sacred Valley, waar zeker een foto moet worden genomen. Peru met als topper de historische stad Machu Picchu, de Inca ruïnes die tot op heden nog steeds een mysterie zijn. Machu Picchu in Peru is echt een topper. Vroeg opstaan is de boodschap, om de zon in Machu Picchu te zien opkomen. Prachtig! Ons laatste historisch bezoek is naar Saqsayhuaman vlak bij de stad Lima.

sulawesi indonesie

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Peru in Zuid Amerika
2008:

Barcelona in Spanje, een citytrip


Barcelona in Spanje is de moeite waard voor een citytrip. Het is eveneens combineerbaar met bv een week duiken in L'Estartit op de Medes eilanden in de Middellandse Zee.

De hoogtepunten van Barcelona zijn de Barri Gotic wijk, de Basiliek van Santa Maria del Pi, het weelderig decoratieve gebouw Casa Lleo-Morera, Parc Güell is één van de artistieke pareltjes van Gaudi, La Sagrada Familia is waarschijnlijk één van de beroemdste kathedralen ter wereld, Casa Batllo één van de beroemdste gebouwen van Gaudi, de heuveltop Montjuïc, het Nationaal museum voor Catalaanse kunst, Poble Espanyol zijn kopieën van oude Spaanse gebouwen, Port Vell met onder andere een groot aquarium en het historisch museum van Catalonië, Palau de la musica Catalana is één van de mooiste bouwwerken in Barcelona en staat sinds 1997 op de Unesco Werelderfgoedlijst, Ciutadella park met het Font Monumental met een enorme fontein en bijhorende sculpturen in neoklassieke stijl, Plaça de Catalunya vormt de spilfunctie tussen de oude en de nieuwe stad, Las Ramblas is wellicht de beroemdste promenade van Spanje, Palau Güell was Gaudi's eerste omvangrijke architectuurproject, enz.

citytrip barcelona spanje

Reisverhaal met vele foto's, reizen naar Barcelona in Spanje


Like en deel de reisverhalen met vele foto's, met je vrienden op Facebook
Advies van ADC scuba Diving Deurne - Antwerpen voor wie wil leren duiken:Voor niet duikers die op reis willen leren duiken, een advies van de duikscholen van Antwerpen - Deurne: eerst leren duiken en de juiste duikbrevetten behalen voor je op duikreis vertrekt! In Deurne - Antwerpen zijn meerdere duikscholen en duik instructeurs te vinden om het te leren. Woon je niet in de omgeving van Deurne - Antwerpen, ga naar de pagina waar kan je het leren en klik op een van de duiklinks AVOS voor Antwerpen en NELOS voor Vlaanderen om een duikschool in je buurt te vinden. Dus eerst leren duiken zodat je nadien 100 procent kan genieten van je duikreis ipv duikoefeningen en theorie te volgen. Als je de pictures van ADC scuba Diving Antwerpen - Deurne bekijkt, weet je wat je onder water kan verwachten. Als je al kunt duiken, kan je tijdens je duikreis ineens van die mooie dingen zoals je op de pictures hebt gezien genieten. Anders ben je i.p.v. te ontspannen, maar aan het zweten, zwoegen, met je uitrusting bezig, evenwicht aan het zoeken, uittrimming, e.a. dingen bezig. Dit gaat te kosten van het genieten. Je zal bij het leren duiken zeer veel pracht, zoals je kan zien op de pictures, niet zien. M.a.w. ADC scuba Diving Antwerpen - Deurne adviseert eerst leren duiken en de juiste duikbrevetten behalen en dan pas op duikreis vertrekken.

Bekijk steeds eerst de meteo van ADC scuba Diving Antwerpen - Deurne voordat je gaat duiken! Je vindt er goede weersvoorspellingen en actuele meteo van de Oosterschelde - Zeeland. Er zijn tevens goede linken van andere meteo websites om je op weg te helpen en om de juiste meteo gegevens te vinden.

Ga terug naar de homepagina van ADC scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne